Καλώς ήλθατε στην Οδύσσεια, εκεί που η γαλήνη και η χαλάρωση συναντιούνται.

Η ιστοσελίδα μας είναι υπό κατασκευή! Ευχαριστούμε για την υπομονή σας και σας περιμένουμε στο όμορφο νησί μας! Για πληροφορίες odyssia.alonissos@gmail.com 

Κάποιοι λένε ότι ο όρμος του Αγίου Πέτρου είναι μια πανέμορφη και καταπράσινη παραλία, όπως πολλές άλλωστε του νησιού. Εγώ θέλω να πω ότι είναι ένα «καταφύγιο», είναι η μοναδική τοποθεσία της Αλοννήσου που είναι εντελώς φυσική, εναρμονισμένη τέλεια με το περιβάλλον, είναι ένα «ησυχαστήριο» μας και δεν ακούγεται ο παραμικρός ήχος αυτοκινήτου, ακριβώς επειδή δεν έχει φθάσει ο αυτοκινητόδρομος σε αυτό το μέρος. Ακόμη έχει μια αύρα ηρεμίας και γαλήνης από τα παλιά χρόνια ίσως, μια και ακόμη σήμερα διασώζονται τα ερείπια του μοναστηρίου του Αγίου Πέτρου (από τα χρόνια των Σταυροφοριών). Το ιδανικότερο μέρος για τους λάτρεις της φύσης, του περιπάτου (υπάρχουν πολλά χαρτογραφημένα μονοπάτια για πεζοπορία) για τους ανθρώπους που ξέρουν να εκτιμούν όλα όσα έχει να μας χαρίσει απλόχερα η μητέρα φύση και που εμείς εδώ απλά προσπαθούμε να διατηρήσουμε ακριβώς έτσι.

Η Οδύσσεια βρίσκεται μόλις 35 μέτρα από την θάλασσα ενώ τα μπαλκόνια του σπιτιού μοιάζουν κυριολεκτικά με βαρκούλες μιας και ανοίγοντας την πόρτα του σπιτιού απλώνετε στα πόδια σου το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας καθώς και το νησί της Περιστέρας, ακριβώς απέναντι. Επίσης για σας που διαθέτετε σκάφος, υπάρχει η δυνατότητα να χαρείτε τις βόλτες σας στα γύρω παρθένα νησιά και στο θαλάσσιο πάρκο με πάρα πολλές πιθανότητες να συναντήσετε φώκιες μιας και βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον Άγιο Πέτρο.